Sängskåp liggande

 

Att inreda ett litet boende kan vara en utmaning. Att skapa mer yta där det inte finns blir plötsligt ett problem. Då kan ett sängskåp vara en lösning. Sängen trollas bort och du får helt plötsligt mer golvyta. Ett liggande sängskåp är både praktiskt och lätt att fälla ut men även befriande.

Sängskåp liggande

Ett sängskåp liggande är en praktisk lösning om du har liten yta. Skåpet står horisontellt längs väggen och tar endast upp en liten del av golvytan. Sängen fälls ut enkelt från långsidan utan problem. Ett liggande sängskåp ”gömmer” man lätt genom att integrera det med resten av inredningen, som till exempel hyllor, andra skåp eller varför inte matchande tapet som smälter in med resten av väggen. Extra plats för foton, ljusstakar eller annat kan med fördel ställas på kanten och då blir sängskåpet helt plötsligt en hylla och mer plats för annat.

Praktiskt

Ett sängskåp liggande är en praktisk lösning om boendet är trångt. Det frigör mycket golvyta och tar endast upp en större del längs väggen. Eftersom sängen oftast används en gång om dagen är ett sängskåp den perfekta möbeln för att få mer plats. Liggande sängskåp kan användas även om det finns gott om plats om man vill spara utrymmet till annat. En sovplats på kontoret, till övernattande gäster eller i barnkammaren där lekutrymmet plötsligt blir större.

Design

Hur ett sängskåp liggande ska se ut är helt upp till individen. Det finns ett oändligt urval av stilar, storlekar och färger på marknaden och det är endast din fantasi som sätter gränserna. Att bygga ett själv för den händige är ett annat alternativ. Resårmadrasser eller säng med ribb-botten är inget problem för ett liggande sängskåp, det finns alternativ för alla typer av sängar. En funktionell lösning för att skapa och frigöra de extra kvadratmetrarna yta i hemmet.

azalea