Sängskåp stående

 

Kompakt living är ett koncept hos många trångbodda. Liten yta men vill skapa mer plats. Ett sängskåp är då ett ypperligt tillfälle för att skapa värdefull plats och en praktisk lösning som verkligen spar utrymme inte bara på golvet utan även utmed sidorna.

En bra lösning

Om man har ont om utrymme och vill frigöra plats är ett sängskåp en bra lösning. Ett stående sängskåp frigör inte bara utrymme på golvytan utan även utmed väggen eftersom det är smalare. Skåpet står vertikalt och sängen inuti fäller man rätt ner. En perfekt möbel att bygga runt, till exempel bokhyllor. På så sätt ”gömmer” man sängen i inredningen och spar plats.

Praktisk

Även om man inte har ont om utrymme men ändå vill utnyttja golvytan till annat är det en praktisk lösning. Till ditt gästrum, en tupplur på kontoret, i barnrummet för extra lekyta är ett sängskåp alldeles ypperligt. För en säng används oftast endast en gång per dag och då kan det vara en smart idé för att få ut de där extra kvadratmetrarna golvyta man önskat. Den frigör yta och är en smart möbel även för den som har plats eller inte. Vill man inte att sovplatsen ska synas är ett sängskåp ett alternativ, men bor man på mindre yta är det kanske guld värt.

Design

Ett stående sängskåp kan se ut hur du vill, det är endast din fantasi som sätter gränser för hur ditt skåp ska se ut. Har du dubbelsäng tar den upp extra plats på golvet men med ett skåp göms det enkelt. Oavsett om du har resårmadrass eller säng med ribb-botten finns det lösningar för ett stående sängskåp. Det finns olika stilar, skåpstorlek och design som helst på marknaden att välja på. Det är en väldigt praktisk lösning på hur man skapar mer plats både utmed väggen och golvet.

azalea